dijous, 28 de juliol del 2011

BONES VACANCES

Estimats amics,
Avui és, per mi i per molts, l'últim dia de feina d'aquesta temporada, i malgrat que un constipat traïdor pretén enterbolir-lo, és potser el millor dia de l'any. Ens esperen quatre setmanes de fer tot allò que no podem fer habitualment. Llegir, escriure, fer mots encreuats o sudokus, allargar les sobretaules, fer la migdiada, llevar-se tard, visitar llocs que no coneixem o tornar a aquells que tant ens agraden, passejar, caminar, fer esport, anar a veure els amics que estiuegen a prop, pintar aquella paret que ja fa temps que ho demana, penjar alguna làmpada, arreglar l'endoll de la cuina, arxivar alguns papers, endreçar l'altell, sopar a la fresca, viatjar, descansar... i algunes coses més que ara no em venen al cap. Tot deixant el mòbil en un racó, prescindint d'internet i del rellotge, defugirem la pressa i provarem d'oblidar les preocupacions de la feina i gaudir al màxim de la família, dels fills o dels amics. Potser ens farà patir un fill que viatja, o un altre que es passarà l'estiu amunt i avall, o el que es quedarà sol a Barcelona. Però ja s'han fet grans i han de fer la seva, i del que es tracta és d'aprofitar al màxim les estones que estarem junts i d'estar contents de veure'ls, encara que siguin pocs dies. És un bon moment per parlar, per recordar, o per fer plans de futur. Per meditar, per pensar i per escoltar.
Després, quan es vagi acostant el mes de setembre i el cervell ja comenci a connectar amb el que ens espera un cop abocats a la rutina de sempre, ens adonarem que potser l'endoll segueix espatllat, i que no hem escrit ni quatre línies d'aquell llibre que fa anys que està encallat. L'altell segueix sent un caos, hem fet molt menys esport del que ens proposàvem, el mòbil ha sonat força, i hem mirat el rellotge més del que volíem.
No hi fa res, ja ho farem per Nadal. El que no ha de quedar per fer són les converses, les llargues sobretaules, els passejos en companyia, i totes aquelles coses que ens ajuden a enfortir vincles, que ens omplen l'esperit i ens ajuden a ser feliços.
Un altre estiu haurà passat, i seria bo que quan miréssim enrere poguéssim dir, satisfets, que ha estat un bon estiu. Avui és el moment de començar a fer possible que pugui ser així.
El setembre serà moment de fer balanç i de retrobar-nos amb tots aquells que farà setmanes que no veiem. I de tornar a la feina... amb ganes o sense... i que per molts anys !
Una abraçada.
Bon estiu per a totes i tots.


Toni