dijous, 7 de gener del 2010

CARTA A L'AVUI

Després d'escoltar les reaccions d'alguns polítics en saber que Joan Laporta volia presentar-se a les properes eleccions em vaig indignar de tal manera que se'm va ocórrer escriure una carta al diari avui dient això:
Jo el vaig titular "Sr. Laporta", però els de l'Avui li van posar "Endavant Sr. Laporta".

"Senyor Laporta, si es presenta a les properes eleccions, estic considerant seriosament l'opció de votar-lo. Hi ha algunes coses que ha fet que no m'agraden, crec que té un caràcter irascible que hauria de corregir i em fa la impressió que algun cop no medita prou el que diu... abans de dir-ho, és clar. Però té les idees clares, se'l veu una persona decidida i intueixo que també té una gran capacitat de treball i dots de lideratge. I té marge per aprendre i millorar. Ara bé, el que el fa venir més ganes de donar-li el meu suport és l'actitud d'alguns polítics en saber que vol presentar-se a les properes eleccions. Que si no ens calen messies, que si és un "sobrevingut"... Mirin senyors. Qualsevol ciutadà té dret a fundar un partit i presentar-se a unes eleccions. I en la situació actual més que un dret hauria de ser una obligació presentar alguna alternativa a les opcions actuals. I després nosaltres ja donarem la nostra opinió a través de les urnes. O és això el que els hi fa por? Que algú que de moment només compta amb un bagatge d'èxits esportius els pugui fer ombra? Tan poca confiança tenen en els mèrits propis? O pensen que els ciutadans no tenim criteri?
Endavant senyor Laporta, presenti un projecte sòlid i segur que serem molts els que ens plantejarem votar-lo. "
Em pensava que no la publicarien, però ho van fer l'endemà mateix d'haver-la enviat, el mateix dia que l'Iu Forn va escriure a la contraportada un article més aviat en sentit contrari. És aquest:

"El nou partit de Laporta
Joan Laporta té un problema. A 10 mesos (o sis) de les eleccions catalanes, encara no té nom per al seu partit. Aquesta columna, sempre fidel a l’esperit de servei públic, es posa al costat de l’encara president blaugrana per oferir-li unes propostes. (Per cert, això del partit va dir-ho en una famosa entrevista que devia fer-se-la el mateix Laporta a si mateix. Ho dic perquè al 99,9% dels mitjans no ha estat citat el seu autor.)Jo desestimaria d’entrada un nom com AL LORO. Té força, però pot provocar malentesos. Imagini’s que a la CNN o a la BBC hi surt una notícia com “Les auditories de seguretat han estat reivindicades per AL LORO”. Sona massa islamista, oi? I tal com estan les coses, més val evitar segons què. Tampoc veig clar optar pel model Gil & Gil, consistent a compartir cognom i nom de partit. Sí, perquè el partit resultant seria el LAPORTA (Liberals Associats per la Pàtria On Restaurarem el Tarannà Al·lorístic), cosa que planteja una terrible disfunció ja que, com és fàcil de comprovar, el nom del partit no tindria cap i d’independència, ni cap c de Catalunya, i això seria terrible. Passa una cosa semblant amb el JAN (Junta Alternativa Nacional). Per tant, si es tracta de donar contingut a les sigles, jo aniria més per un nom com MESSIES (Moviment Envers Ser Súper Independents Encapçalant Sentiments). Ara bé, a un home d’acció com Laporta el veig més amb noms èpics que fugin de l’encotillament. Què tal Líders i No Màrtirs... Però una Miqueta de Màrtirs Tampoc Passa Res? Ah, que és massa llarg. I aquest altre: Luz de Gas? Fixi’s que pot tenir fins a triples lectures... Tampoc. Sí, esclar, és en castellà, sí. I posar-li No, Sandro, No no tindria gaire sentit, oi? Bé, doncs és clar que només queda una opció: Que n’Aprenguin. Aquest el veig molt potent: “Joan Laporta, líder de Que n’Aprenguin, ha visitat avui la regió de la Champagne...”. "
Iu Forn

No és fàcil fer conya de qualsevol cosa, i l'Iu ho fa amb gràcia, ho he de reconèixer. Així doncs, les dues lletres del seu original nom no deuen ser les sigles d'Inútils Units. I encara menys Imbècils Udolaires. I tampoc d'Insultadors Unànimes. L'Iu potser deixa anar algun insult, però no és ni inútil ni imbècil, segur... Encara que a vegades ho sembli... a mi em passa el mateix.