divendres, 24 de març del 2017

LLIBRÀLEGS


Ahir al Lliure de Montjuïc vaig descobrir un nou espai i una manera de fer teatre més íntima i propera del que és habitual i que no us podeu perdre.
Una quarantena d’espectadors ens vam asseure en les cinc fileres de cadires de la petita biblioteca situada en una de les torres de l’edifici. Una noia ens va acompanyar des de l’entrada, a traves d’un ascensor per a 25 persones i d’unes escales estretes fins aquest racó de l’edifici tant especial. Al cap de poc van aparèixer l’Albert Ausellé i la Mireia Piferrer per explicar-nos quatre historietes molt curtes, però delicioses, divertides i originals.
El pas d’una història a l’altra es fa només variant el registre i el to, alternant els personatges i les situacions sense cap més ajuda que el gest i la paraula.
Tot un exercici de capacitat interpretativa de dos bons actors que ens van demostrar que es poden posar dins la pell d’una bibliotecària i un visitant enigmàtic, d’uns treballadors de la neteja, d’uns enamorats que es volen sorprendre o dels constructors d’una muralla de llibres. Quatre petites històries escrites amb enginy i sentit de l’humor, i representades en un entorn totalment despullat, sense llum, ni música ni decorat. Bé, tot situacions que es produeixen dins d'una biblioteca representades precisament en una biblioteca. Per fer això en aquestes condicions calen una actriu i un actor amb la capacitat de crear un ambient amb poca cosa, de transmetre emocions, estats d’ànim i sentiments només amb els seus propis recursos i ho fan a la perfecció. Una molt bona proposta, atrevida, interessant i divertida, que estic content d’haver pogut gaudir amb la companyia del Gus, company de feina i amic, amb qui vam compartir una experiència professional intensa durant els inicis de la nova etapa del Super3. L’Albert Ausellé també forma part del magnífic grup d’actors de la família dels súpers, i amb ell també vam passar molts bons moments durant els dos anys que jo hi vaig estar treballant.

Un plaer !!