dimecres, 17 de febrer del 2010

TEATRE D'AVENTURES...




M de mortal és una obra curiosa i original. Una dona descobreix que és inmortal i això fa donar un tomb a la seva vida i a la de la gent del seu entorn. Sembla poc profunda però a es plantejen situacions que fan pensar. Un mateix pot ser el causant d'allò contra el que lluita. La distància entre dues persones que s'estimen pot esdevenir abismal. Fer el bé provoca plaer... i adicció.



Una història molt senzilla, serveix d'excusa per platejar aquests temes i alguns d'altres.

Els actors, encapçalats per Lluís Villanueva, Míriam Iscla i Rosa Boladeras, se'n surten amb professionalitat i ens fan una mica versemblant una història que més aviat ho és poc. La resta del repartiment, amb l'Àngels Poc, l'Òscar Castellví, l'Anna Moliné, en Joan Negrié, en David Vert i en Jordi Banacolocha, també estan molt bé. Ningú desentona i fins i tot aconsegueixen algun moment brillant, com la coreografia final, molt efectista. No va ser una nit ni molt menys memorable, però si prou distreta com per poder aconsellar que l'aneu a veure. Teatre sense pretensions, ben escrit, ben interpretat i amb una bona posada en escena.



La web del TNC diu:

Nascut a Figueres el 1981, Carles Mallol és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, i s’ha format com a dramaturg en diversos seminaris de l’Obrador de la Sala Beckett. Actualment, estudia Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Com a autor i director, ha estrenat amb la companyia La soga els muntatges de Stereo (2009), Seguretat (2008) i Tres vint-i-set (2007). És autor, també, de Molta aigua (2007) i de L’home perseguit (2008), i ha signat les dramatúrgies d’Espectres, juntament amb Magda Puyo (2008) i de La cena, juntament amb Nuria Legarda (2008). Altres textos seus són: Finestra a Manhattan (finalista del Premi Bartrina 2005), Celobert, La línia Iravedra i Mil cotxes plens de sang, entre d’altres. També treballa com a guionista de televisió i de cinema.En Marc té un problema: la seva dona no és qui es pensava que era. I això fa que la seva vida canviï completament.En les noves coordenades de la seva vida, no sap si té gaire sentit continuar celebrant els aniversaris, sospita que ja no podran pensar a tenir fills de la mateixa manera i està convençut que ja no podran parlar com ho feien abans.La seva dona és especial. Ell no.I és que la seva dona és immortal.