dilluns, 27 de juliol del 2009

TURANDOT



Dimecres dia 22 vam anar a veure l'última òpera de la temporada. Turandot !

La Isabel i el Pere, la Mariona i en Josep, la Lourdes i en Xavier i la Roser i jo vam gaudir d'una bona representació, amb una posada en escena de Núria Espert, magnífica, i amb uns bons cantants, que en alguns moment ens van saber emocionar. Amb l'excepció del tenor, que no va aconseguir conmoure'ns en la seva ària "Nessum dorma", en la que teniem posades moltes esperances. A tots ens va decebre, no per la música, que és meravellosa, sinó per la interpretació que en va fer el tenor americà Carl Tanner, que no va saber posar-hi "ànima". El silenci que es va fer en acabar és la mostra que no ens va tocar la sensibilitat. Però tant la soprano Georgina Lukács en el paper de Turandot com la també soprano Norah Amsellem, Liú, van estar esplèndides, especialment aquesta última, que amb alguns aguts pianíssimos em va emocionar, i la gent va respondre amb aplaudiments a la seva interpretació i la seva preciosa veu. Tant l'italià Giorgio Giuseppini en el paper de Timur, com els tres consellers de l'emperador Ping, Pang i Pong, van estar fantàstics, i aquests tres últims especialment encertats. Gabriel Bermúdez, Eduardo Santamaría i Vicenç Esteve Madrid no només canten a la perfecció, sinó que fan una molt bona interpretació teatral dels tres divertits personatges.

Em van impressionar especialment l'orquestra, dirigida per Giuliano Carella, els cors del Liceu dirigits per José Luis Basso, que aquesta vegada estaven ampliats amb la coral polifònica de Puig-reig i el cor infantil de l'escola de música de Nou Barris, tots sota la direcció musical de Giuliano Carella.
Tots vam coincidir en que potser havíem vist la millor òpera de la temporada. I el bloc 207 és un dels millor llocs per fruir-ne al màxim. És al segon pis i centrat. Perfecte! Però millor dur prismàtics...
Les sessions preparatòries i les audicions que ens va fer en Xavier ens ha anat molt bé per situar-nos i familiartitzar-nos amb el text i la música. Ens ha ajudat a gaudir encara més d'aquest plaer cada cop més intens que ens proporciona escoltar una òpera al Liceu.
la temporada que ve ja està ben enfocada. Il trobatore, Tristany i Isolda, El rapte del Serrall i El cavaller de la rosa... això pinta bé !!