divendres, 6 de novembre del 2009

PARATÓ



La visita a les caves Parató, organitzada com sempre per l'Alfred i la Dolors, ha estat especialment agradable. Hi ha influït que l'hem fet l'endemà de tornar del viatge a Marrakech, i ens venia de gust veure els amics, i també que els propietaris ens han tractat molt bé. A part de la visita, que sempre és interessant i on sempre aprenen coses noves, el tast ens ha descovert quatre vins molt bons i un cava brut rosat d'aperitiu, de molta personalitat. Amb una criança de 15 mesos, intens, afuitat, i complexe en boca. Tot i que marida amb carn o peix, i amb amanides de tota mena nosaltres ens el varem prendre a pèl, abans de la visita i ens va sentar la mar de bé. Per al tast propiament dit, ens van oferir un PA AMB OLI, que l'he escrit en majúscules, perquè no es pot escriure d'una altra manera... quin pa! i quin oli !! També van començar a sortir embotits i patates, que van fer de coixí per a poder entomar els vins. Dels quatre que vam tastar destacaria el Àtica, especialment el negre Pinot Noir. Un vi suau, on trobem tota la fruitositat d'aquesta noble varietat. La seva criança en barrica és inferior a un any, per donar-li lleugeres notes de fusta. Es ideal per acompanyar plats a base de carn suaus així com guisats. També el blanc 3x3 fet amb tres varietats de raïm fermentades en 3 tipus de roure diferents. L’objectiu d’aquest vi és trobar la fusta combinada amb la fruita. No és un vi per guardar molt de temps. Ideal per acompanyar amanides, pastes, arrossos, verdures a la brasa i plats guisats de peix.



Un cop acabat el tast, i de xerrar una estona amb en Josep, hem comprat alguns vins i caves i hem anat a Guardiola de Font-rubí a dinar. Una taula ja parada i plena a vessar ens esperava, i amb el que ja hem menjat ningú veu clar que fem un bon paper... però som de vida i finalment ens ho acabem gairebé tot. A destacar els rovellons i la carn a la llosa. I una menció especial pels calamars.
Un passeig pel poble i unes compres a la cansaladeria (proveidora de Semon) i cap a casa. Ha estat ben bé allò que s'en diu un dia esplèndit !!