dilluns, 26 de novembre del 2012

FASTIGÓS

Aznar acaba de dir una de les bestieses més estúpides que li he sentit mai. I mira que n'ha dit. Diu que, en general, els nacionalistes són mals governants, i que quan governen organitzen grans embolics.
Els governants de quins països no són nacionalistes? El president francès no n'és? o l'Italià, o l'americà... o qualsevol president de qualsevol país, sovint aconseguit a base de guerres i conquestes,  amb himne i bandera, amb una llengua i una cultura pròpies, amb fronteres amb els països veïns, amb herois, una història diferenciada de la dels altres, i amb un estat que vetlla per que la nació segueixi unida i que la protegeix de qualsevol mal. Aquests no són nacionalistes ???? i no governen les seves nacions, alguns bé i d'altres malament?????  Com és possible veure la palla a l'ull del veí i no veure la biga al propi. Aznar està malalt, i la seva malaltia no té cura. És incapaç d'entendre els sentiments nacionalistes dels altres perquè creu que els seus són naturals, lògics, que emanen d'una mena de lògica universal i inmutable. I això el fa molt perillós, perquè com que s'adreça a gent que és com ell, els hi dona raons, perquè el creuen irreflexivament, per veure el món com ell. Espanya, una unidad de destino en lo universal, com deien els franquistes.
Ningú d'entre els seus se n'adona del ridícul?
Davant d'aquesta solemne estupidesa li diria que nosaltres no som nacionalistes, sinó, com ell, patriotes, i la nostra pàtria es diu Catalunya. I els que són, com ell, patriotes espanyols, ens han fet la vida impossible des de temps immemorials, per afany de poder, per robar-nos i per esbravar les seves ancestrals inclinacions bèliques. Deixeu-nos en pau d'una vegada, nacionalistes de merda, i torneu-vos-en a casa vostra. Tot aquell que es vulgui quedar serà ben acollit al nostre país, i li respectarem llengua i cultura. Però no permetrem que ens robin més.