divendres, 30 de gener del 2009

TAST A CEGUES


Tal i com vam fer dissabte dia 17 al Celler d'en Raimón Sadurní i Roig a Sant Pere Molanta, ahir dia 29 de gener vaig anar amb en Jordi Raich i en Joan Ginestà a un tast a cegues que organitzava la cofraria de vins del Bàges al reataurant Els Noguers de Manresa.
No es tractava de cap exàmen, ni de saber com d'afinats tenim l’olfacte, la vista i el gust. L'única intenció era tastar vins com sempre, però sense el prejudici de saber-ne la varietat, l’origen, l’anyada, el celler, l’enòleg....el preu.
El guia va ser en Joan Soler, enòleg d’Abadal, que representava un dels principals atractius d’aquesta proposta i al que ja havíem pogut escoltar al Sopar del maridatge dels sentits que vam fer al celler d'Abadal.

• Blanc zona freda - blanc zona càlida
• Negre clàssic - negre modern
• Negre nou Mon - negre vell Mon
• Dolç base oxidatiu - dolç base afruitat.
Amb els apunts que va prendre en Jordi faré la llista de les marques dels vins que vam tastar.

EL MENU QUE VA ACOMPANYAR EL TAST VA SER AQUEST:

Raviolis farcits de tòfona
amb carbassa i cruixent de pernil ibèric
**********
Suprema de lluç palangre
amb escamarlà i rossinyols
**********
Filet de vedella
amb salsa de foie
**********
Brownie i mouse de xocolata
amb gelat de cireres
**********
Boniiissim !!!!

En sortir vam fer uns purets aprofitant que no era una nit gaire freda, mentre xerràvem una mica de tot, i quan ja no quedava ningú vam marxar cap a casa. A les dues ja era al llit !