dimarts, 4 de març del 2008

CAMINS SALVATGES...


Poques pel·lícules m'han impressionat tant com aquesta. Per la fotografia, per la interpretació, per la direcció, per la música i per la història.
Està basada en el bestseller de Jon Krakauer, que a l'hora està basat en fets reals. Explica les aventures d'en Christopher McCandles, un jove de 22 anys que després de graduar-se a la universitat Emory de Atlanta i donar a Oxfam els 24000 dòlars que tenía per estudiar dret, va decidir renunciar a totes les comoditats de la vida moderna i començar un llarg viatge pels Estats Units que l'acabaria portant, després de moltes vicisituts, a les muntanyes McKinley, a Alaska.
Els paissatges que s'hi veuen són magnífics i estan molt ben retratats, amb llargs plans que et deixen temps suficient per admirar-los i aprofitant les millors hores de llum. El protagonista és Emile Hirsch que encaixa perfectament en el paper, com la majoria d'actors, especialment Hal Holbrook que va ser nominat a l'òscar al millor ector secundari per un paper de només 10 minuts.
És la primera pel·lícula de Sean Penn com a director i espero que no sigui l'última perquè ha aconseguit que amb una durada de dues hores i mitja no es faci gens pesada, i que els actors hagin tingut prou llibertat com per haver recreat uns personatges molt convincents. El ritme tranquil que en general es respira és molt adequat per la història que ens vol explicar,de la que ens fa còmplices. Vist fredament penso que en Christopher era un boig, però després de veure la pel·lícula ja no ho tinc tant clar.
La música i la veu de Eddie Vedder han sigut per mi la millor sorpresa. He descobert un tema meravellós, Guaranteed, que té tot l'aire country necessari per a aquesta "Road Movie". També és emocionant l'escena de Kristen Stewart cantant amb Emile Hirsch la cançó "Make me an angel" i el tema Society, també cantat per Eddie Vedder, una altre perla.
La història invita a la reflexió, a valorar el que és important i el que no, i ens ensenya que podem fer coses diferents de les que tenim "prefixades"... però que això pot tenir un preu.
Estem disposats a pagar-lo?