dimarts, 2 de març del 2010

EXPOSICIONS

Ahir la Roser i jo vam poder anar a l'exposició "Arpilleras", que ens va proposar el meu cunyat Amand, i us he de dir que val la pena. Val la pena perquè la feina que fan des de la Fundació de l'Ateneu Sant Roc no pot quedar inèdita. És bo saber que hi ha gent que treballa per la integració social de persones amb problemes "de veritat". Val la pena perquè les històries que han "cosit" aquestes dones exposen situacions i vivències colpidores amb una senzillesa commovedora. I val la pena perquè si demaneu el llibre que han editat per a l'ocasió el podreu adquirir i de passada contribuir a que es puguin repetir experiències com aquesta.
I ja que sou al Palau Robert, no us deixeu escapar la possibilitat de veure l'exposició del fotògraf Francesc Fàbregas "música pels ulls", que presenta un recull del seu treball dedicat a la fotografia musical. Veureu fotografies de concerts a partir de finals dels setanta del Rollings o del David Bowie entre molts d'altres, i també de l'època de la nova cançó, del zeleste, de Canet... és un viatge nostàlgic de la nostra història musical vista des de l'òptica d'un fotògraf amb molta personalitat (i que a més a més és company meu de feina... )
I abans de tornar a casa, a l'altra banda del jardí del palau Robert hi teniu una tercera exposició, "Els ulls i la paraula", que s'acaba el dimecres dia 3 !!. 81 fotografies donades per 31 fotògrafs cada una amb un pensament de diferents personatges del mon de la cultura, la política, la música, l'art, l'esport o la ciència... la majoria de les fotos estan fetes al tercer mon i si algunes d'elles són un cop de puny directe a l'estómac, d'altres són com una carícia. Si no podeu anar a veure-la, les fotos es poden veure a la seva web gramenetimatgesolidària.cat.