divendres, 17 d’abril del 2009

70 ANYS DE L'EXILI !!





Dijous dia 16 d'abril vaig fer la realització del concert "Música per a l'exili" a l'Auditori de Barcelona. El programa constava d'una presentació de l'Enric Majó, amb uns breus parlaments de dos persones que van viure l'exili, i després un concert del cantant català Guillamino i el chilè Manuel Garcia, amb la intervenció de musics de diferents llocs de l'estat espanyol.



Núria Pi i Sunyer i Sebastià Piera, ens van recordar la seva l'experiència amb dos parlaments, breu el de la Núria i de mitja hora el d'en Sebastià. El que explicava era colpidor, però ningú s'esperava que estigués tanta estona parlant i un cert aire d'inquietut va recórrer la sala, i l'escenari, durant molta estona.



Finalment van aparèixer els músics a l'escenari i va començar un concert irregular, amb moments més que discrets i d'altres de millors, amb la presència dels cantants Maria del Mar Bonet, Javier Ruibal, Sílvia Pérez Cruz, Refree, Uxía, Kepa Junkera i Eliseo Parra. La Sílvia Pérez va ver una memorable versió de les corrandes d'exili de Pere Quart i Lluís Llach. La resta van estar bé, però vaig trobar a faltar emoció, ànima, una mica més de sentiment.


Entre cançó i cançó hi va haver massa espais morts i el ritme, en general, va ser massa lent. Pel que fa a la realització de l'acte, que emetrà TV3 aviat, també va ser irregular. Les pantalles projectaven unes imatges d'arxiu que varem haver de repetir quatre cops per la exessiva durada dels parlaments (estàven previstos 10 minuts i en van durar 45). També es van posar plans curts dels músics durant el concert i en alguns moments les càmeres es movien com si no estiguessin "punxades". Per la resta l'enregistrament va anar bé, només s'hauran de fer alguns retocs perquè es vegi correcte el dia de l'emissió.